Dorn methode

Wat is de Dorn Methode

Met deze methoden corrigeer je de gewrichten en wervels in de beweging waardoor het een vriendelijke en zachte manier van behandelen is.

De Dorn Methode vindt zijn oorsprong in Duitsland. Daar is het al lang een wijdverbreide en bewezen handelswijze.

Waarom correctie op de wervels?

Bij de Dorn Methode proberen we een optimale ruimte in de wervelkolom te creëren zodat de spinale zenuwen ongestoord hun werk kunnen doen. (Sommige zenuw openingen tussen de wervels zijn niet al te groot. Door scheefstand van één of meerdere wervels worden de betreffende zenuwen beklemd en worden zij in hun functie belemmerd, wat weer klachten kan geven in de Segmentatie zones. Een constante zeer lichte druk van een verschoven wervel, kan een spinale zenuw al irriteren).

Hoe werkt de Dorn Methode

Door een samenwerking tussen therapeut en cliënt is het mogelijk gewricht en wervelcorrecties uit te voeren. De correcties die worden uitgevoerd geschieden ALTIJD in beweging (dynamische correcties), waardoor het lichaam veel makkelijker de correcties accepteert. Bovendien krijgt de cliënt in de meeste gevallen ook zelfhulpoefeningen aangeboden, waardoor men zelf in staat is de klachten de baas te blijven en niet afhankelijk blijft van een therapeut!

Voor wie is de Dorn Methode

Het is bij uitstek geschikt voor mensen die niet “gekraakt” willen of kunnen worden mensen met beenlengte verschil, met rug, schouder en nekklachten.

Andere kijk op rugklachten

Het uitgangspunt van de Dorn methode is een verschil in beenlengte, een veel voorkomend probleem bij mensen met rugklachten. De bewegingsactiviteiten van de mens zijn de laatste jaren, zowel beroepsmatig als in haar vrije tijd, totaal verandert. Doordat we veel meer zittend werk verrichten heeft dat er bij veel mensen toe geleid dat er een beenlengteverschil is ontstaan. Om dit beenlengteverschil op te heffen, maakt men bij reguliere therapievormen het kortere been langer (orthopedische hak verhoging). Door de Dorn methode toe te passen kan een beenlengteverschil bijna altijd worden verbeterd dan wel opgeheven.