Triggerpoint massage


Wat zijn triggerpoints?

Triggerpoints zijn punten in spieren waar de spiervezels constant samengetrokken zijn en dus niet meer in ontspanning komen. Vaak, maar niet altijd, zijn ze te voelen als kleine knoopjes in een spier.
Behalve dat dit spierknoopje pijnlijk is bij druk, kan het ook pijn veroorzaken op andere plekken in het lichaam, tot zelfs tientallen centimeters verderop, dit noemen we uitstraling gevoel/pijn. Dit laatste is typerend voor triggerpoints.

Een heel scala van pijnklachten kunnen veroorzaakt zijn door triggerpoints, bijvoorbeeld: hoofdpijn, pijn in de nek, pijn in de onderrug, tennisarm, muisarm, RSI, carpaal tunnelsyndroom en pijn in gewrichten als schouders, polsen, heupen en enkels.

De massage van het triggerpoint spoelt het weefsel schoon en helpt de vastgelopen sarcomeren in het triggerpoint weer los te komen. Door direct op de triggerpoints te werken, is massage de veiligste, meest natuurlijke en meest effectieve vorm van pijntherapie.

Als triggerpoint-coach help ik u de triggerpoint zelf op te zoeken en weg te masseren. Hierdoor reik ik u de tools aan tot zelfredzaamheid.